ORD OM LITT TA HØRT
 
Strålende sol og stor skøyteglede

AV GUNNAR NYGÅRD | PUBLISERT 18. mars 2018 | TIL FORSIDEN >>

Familiedag på Prestberget

Store og små koste seg da Nord-Odal ILs skøytegruppe arrangerte familiedag. Sjelden har forholdene vært flottere, og aldri har det vært mulig å arrangere løp så langt ut i mars siden banen på Prestberget ble åpnet i 1974.

Rundt 60 startet i Håvard Lorentzen-løpet, som ble innstiftet av Norges Skøyteforbund etter Lorentzens triumf i OL. Det var 100-meter, 500-meter og fellesstart over både én og tre runder. I tillegg var det mulig å prøve seg i lekbetonte øvelser, og det ble servert både vafler og pølser, saft og kaffe.

En eventyrlig sesong
For skøytegruppa har det vært en nærmest eventyrlig sesong. Her er en kort oppsummering av de fremste sportslige resultatene:

Hallgeir Engebråten har deltatt både i senior-EM og junior-VM. Han tok gull i junior-NM allround, og sammen med Tobias Fløiten har han også deltatt i juniorenes verdenscup. Tobias tok sølv i junior-NM og sølv på en av distansene i VikingRace i Nederland i konkurranse med Europas aller beste løpere. Tobias, Sander Eitrem, Sarah Marie Sanderud og Gina Engebråten har representert de norske fargene i ungdomslandskamper. Robin Nicolai Gruben vant norgescupen sammenlagt for seniorer, mens Ida Sanderud tok bronse blant kvinnene.

I Landsmesterskapet hentet nordodølingene hjem 18 medaljer. Bare Fana IL, med kunstisbane og et helt annet befolkningsgrunnlag, var såvidt bedre.

I store nasjonale løp har Nord-Odal stilt med opp mot 30 løpere og dermed vært største klubb. 

Stor framgang for mange
– Minst like viktig er at mange av dem som ikke har kommet på pallen i noe løp har vist stor framgang i vinter, sier lederen i skøytegruppa, Tore Fløiten. Han nevner også det gode arbeidet som legges ned blant rekruttene på hjemmebane.

Ildsjeler
Blant de mange ildsjelene som legger en utrolig stor frivillig innsats, nevner Tore spesielt bannemannskapene med Trond Grinden som sjef, og Tom Ole Løvås som sportslig leder og ansvarlig for de minste.

Junior-NM neste år
Planleggingen av neste sesong er allerede godt i gang. I tillegg til de tradisjonsrike løpene Odalsskøyta i Vikingskipet og Mapeiløpet på Prestberget, skal skøytegruppa arrangere junior-NM i Vikingskipet.

Hallgeir Engebråten og Live Harviken (4) var blant de mange som koste seg på
isen søndag.
Tuva Fløiten (t.v.) og Gina Engebråten gikk bokstavelig talt i samme par på
500-meteren.