TANKER OM LITT TA HØRT 
Julestemning kan være så mangt

AV GUNNAR NYGÅRD | PUBLISERT 18. DESEMBER 2017 | TIL FORSIDEN >>
 
Hittil i desember har jeg fått med meg to julekonserter i Nord-Odal. De representerte to vidt forskjellige sjangre, men begge konsertene var på hver sin måte stemningsfulle og ga meg gode følelser inn mot den kommende lys- og fruktbarhetsfesten.

Arne Fjeld Rasmussen var først ute. Første lørdagen i desember samlet han gode bluesvenner i Milepelen til konsert med The East side Cobras.

Konserten var basert på «The American Folk Blues Festivals of the 60s». Et førjulsstemt og godt voksent publikum på rundt 150 var med på notene allerede fra første låt, og stemningen rundt bordene i storsalen steg ytterligere etter hvert det ene fyverkeriet av ei låt avløste den andre. 

I ei fullsatt sandskjerke kunne Halvor Haukerud sist søndag ønske velkommen til sin tradisjonelle førjulskonsert. Kjente og ikke fullt så kjente julesanger ble framført av sangere og musikere som til daglig er å finne på store nasjonale og internasjonale scener. De fikk god mottakelse av nordodøligene, selv om applausen nok ikke var like løssluppen som under blueskonserten. De som valgte å følge VM-finalen i håndball på TV, gikk glipp av ei fin stønn.

Takk til Arne og Halvor for at dere gir oss slike opplevelser i hembygda vår!

 
Juleblues i Milepelen
MILEPELEN: Fra venstre Arne Fjeld Rasmussen, Håkon Høye, Bill Troiani og Amund Maarud.
Glad jul i Sandskjerka
SANDSKJERKA: Liv Natalie Nymo synger sammen (f.v.) Jan Olav Renvåg, Øystein Bang, John Inge Knudsen, Hanna Trondalen, Aja Humm, Bjørge Verbaan og Steinar Refsdal.


FLERE BILDER: