ORD OM LITT TA HØRT

Folkehjelpa 45 år i Odalen

AV GUNNAR NYGÅRD | PUBLISERT 3. OKTOBER 2017 | TIL FORSIDEN >>
 

Fem av medlemmene ble hedret for langvarig medlemskap. Fra venstre Rita Lerdalen (25 år), hedersgjest Finn Erik Thoresen, Kåre Øksdahl (25 år), Trond Erik Høiby (30 år) og lagets leder Per Norheim. Oddmund Østmobekken (25 år) og Jørgen Øktner (25 år) var ikke til stede.

– Dere er en fantastisk gjeng. Takk for innsatsen dere gjør, sa tidligere leder for Norsk Folkehjelp, Finn Erik Thoresen da han tirsdag kveld besøkte Norsk Folkehjelp Odal i anledning lagets 45-årsjubileum.

Han overrakte laget et grafisk bilde med motiv fra Gaza laget av kunstneren Kjetil Finne. Thoresen, som i mange år har vært sterkt engasjert i solidaritetsarbeid fortalte samtidig litt om den svært vanskelige situasjonen for palestinerne som bor på Gaza-stripen. Norsk Folkehjelp driver blant annet førstehjelpsopplæring og annen undervisning av ungdom i Gaza.

– Bildet er en tankevekker og symboliserer mer enn elendigheten i Gaza; det viser også at det er stort behov for solidaritetsarbeid mange steder i verden, sa Thoresen.

I forbindelse med jubileet ble fem medlemmer hedret med diplom og medalje for langvarig medlemskap. Tidligere på dagen var det åpent hus med kaffe og kake for de som stakk innom. Både ordfører Lise Selnes og rådmann Runar Kristiansen var blant gratulantene.

Norsk Folkehjelp Odal har nå 169 medlemmer. Sanitetsgruppa er sterkt etterspurt og stiller med mannskap på ulike arrangementer også utenfor Odalens grenser. Ei gruppe har også beredskap og deltar i ettersøks- og redningsaksjoner.

Torsdag 12. oktober inviterer laget til førstehjelpskurs i lokalene på Sand. Det er fortsatt ledige plasser. Linda Aslesen gir gjerne nærmer informasjon og tar i mot påmeldinger på telefon 406 07147.

 Her kan du lese mer om Norsk Folkehjelp Odal: