DET SKJER I NORD-ODAL!
Stor aktivitet østa Kloppmyra i sommer

AV GUNNAR NYGÅRD | PUBLISERT 23. juli 2019 | TIL FORSIDEN >>

 
Det er stor aktivitet østafør Kloppmyra i sommer. Mosokninger i alle aldre har mye å glede seg over!

Ikke nok med at de har fått sin egen bensinstasjon; Måsåvika har blitt cruisehavn, og ved Mosenteret sørger Anne Aamodt for at bestemor Ebbas matgleder og lokale tradisjoner kommer til heder og verdighet igjen.

– Det er viktig å ta vare på og bruke den gode lokale matkulturen vår også i et moderne kjøkken, sier Anne som satser på lokale, stuttreiste råvarer.

Ebbas Matgleder har oppe onsdag, torsdag, fredag og lørdag fra kl. 11 til kl. 15 i sommerferien. Nye åpningstider kommer etter ferien. I tillegg tilbyr Anne catering. Følg Ebbas Matgleder på Facebook!.
 
Anne leverer også lunsjmåltider til cruisepassasjerene på Varpen VB54. Rundturene på Storsjøen har blitt en store suksess, og mange av dem har vært fullbelagte. På grunn av lav vannstand går turene siste del av sommeren fra Mo brygge i Måsåvika. Sommerenes to siste turer går torsdag 25. og lørdag 27. juli.  

Etter den tragiske brannen på Fina'n har mosokningene lenge vært nødt til fylle drivstoff på Sand eller utabygds. Etter hvert ble det nye pumper på Fina'n, men ekstra populært da Asgeir Vestli åpninet Saga Petroleum på østmosaga.

Det er også mye annet positivt som skjer i Mo om dagen. Vi merker oss meget stor aktivitet i Odal Rock Club, med blant annet en meget velykket rockcefestival for noen uker siden. Og i Karihagevika følger Garasjen pub opp med kultur- og musikktilbud. Legger vi til MC-klubben i skytterhuset, konstaterer vi at mosokningen har et rimelig bra pubtilbud ...  

Tradisjonen tro følger Odalstunet opp med drift i Skålbergsætra, og det har vært både Knapperdag og Modag. Og ikke minst; 10. august inviterer Austvatn vel til Liv & Røre igjen.

Nylig fikk Mo også sin første statue, da Hans Christian Bergersens «mojente» ble avduket i østveggen på menighetshuset.

Vi nevner også at byggingen av nye Gardvik barnehage starter til høsten.
 
«Mojenta» har kommet hematt ...
Positivt samarbeid: Anne Aamodt og Ebbas Matgleder sørger for at passasjerene på varpen får stuttreist mat og drikke. Bjørn Peter Sandmo kan sammen med øvrige mannskap og «redere» glede seg over stor oppslutning om båtturene.
Her er varpen på veg ut i Sandssjøen tidligere i sommer.
Tore Nyberg er en av de mange mosokningene (og en og annen sandsokning også ...)  som setter stor pris på å kunne kunne fylle drivstoff i nærmiljøet.